شهردار مشهد گفت: شهرداری مشهد نگذاشته است که غبار رکود بر چرخهای توسعه امورات شهری مشهد بنشیند که گواه آن بهرهبرداری از 36 پروژه با اعتبار 475 میلیارد تومان تا پایان سال در مشهد است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شهرداری مشهد، سید صولت مرتضوی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که ظهر امروز در سالن شهدای شهرداری برگزار شد، بیان کرد: به زعم رکودی که متاسفانه در کشور ما حاکم است، شهرداری مشهد با کاربست سیاستهای اقتصاد مقاومتی و نصبالعین قرار دادن مدیریت جهادی و همچنین همکاری تنگاتنگی که با شورای اسلامی شهر مشهد و همچنین سایر دستگاهها از جمله دولت به عمل آورده است نگذاشته که غبار رکود بر چرخهای توسعه و پیشرفت امورات شهری بنشیند.
وی افزود: گواه این مهم این است که در باقی مانده سال جاری شهرداری مشهد در تلاش است پروژههای نیمه تمام خود را تکمیل کند.
شهردار مشهد تصریح کرد: با توجه به این مهم تا پایان اسفندماه سال جاری 36 پروژه شهری در تمام حوزهها با اعتباری بالغ بر 475 میلیارد تومان در مشهد افتتاح میشود که عمدهترین آن همزمان با دهه مبارک فجر به عنوان عیدی انقلاب به مردم تقدیم خواهد شد.
مرتضوی در خصوص این پروژهها گفت: این پروژهها شامل پایانه بزرگ مسافربری صبا، سالن ورزشی و سوله بحران بولوار نماز، رونمایی از دو هزارمین تاکسی نوسازی شده، توسعه خط یک قطارشهری مشهد، نصب و راهاندازی 4 ایستگاه سنجش آلایندههای زیست محیطی و مجتمع تعمیرگاهی خدمات تاکسیرانی آزادی است که همزمان با دهه مبارک فجر به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی همچنین در خصوص دیگر پروژههایی که تا پایان سال جاری افتتاح خواهد شد، ادامه داد: در حوزه فرهنگی سه پروژه با اعتباری بالغ بر 10 میلیارد تومان شامل زمین ورزشی چندمنظوره میثاق، فرهنگسرای ولایت و سوله ورزشهای رزمی شهدای شهرداری به بهرهبرداری میرسد.
شهردار مشهد تصریح کرد: همچنین 10 پروژه عمرانی با اعتباری بالغ بر 35 میلیارد تومان تا پایان سال افتتاح میشود.
مرتضوی به دیگر پروژهها اشاره کرد و گفت: 4 بازار ارزاق عمومی و میوه و ترهبار، 4 ایستگاه آتشنشانی، 3 پروژه در حوزه پسماند، 6 بوستان و پارک خطی مانند فاز یک بوستان مینیاتوری، پارک هشتآباد و ...از دیگر پروژهها میباشد.
پیشرفت 55 درصدی خط 2 قطارشهری مشهد
وی تصریح کرد: در حال حاضر دو سال از آغاز فعالیت مدیریت جدید شهرداری میگذرد و طی این مدت تاکنون اقدامات زیادی در شهر انجام شده است.
شهردار مشهد اضافه کرد: پیشرفت 55 درصدی خط 2 قطارشهری مشهد، حفاری و سگمنتگذاری خط 2، آغاز عملیات خط 3 قطارشهری مشهد، بهرهبرداری از 2 تقاطع غیرهمسطح جانباز و شهید گمنام، بازگشایی راستگرد نوغان، احداث فاز 2 بولوار نماز، اجرای 7 میلیون مترمربع آسفالت در سطح معابر، بهرهبرداری از پروژه تالار شهر، تونل انرژی، مشارکت در ساخت 35 مسجد، تصویب طرح جامع، بهرهبرداری از 100 بوستان و پارک خطی، افزایش سرانه فضای سبز از 11.2 به 13 مترمربع و... تنها بخشی از اقدامات شهرداری مشهد طی دو سال گذشته است.
وی در ادامه در خصوص بدهی شهرداری مشهد به بانکها گفت: آغاز دوره جدید مدیریت شهری مشهد همراه شد با بدهی 3هزار میلیارد تومانی شهرداری به بانکها از طریق اصل و سود اوراق مشارکت که خوشبختانه این بدهیها پرداخت شد.
مرتضوی با اشاره به انتشار 1500 میلیارد تومان اوراق مشارکت طی دو سال گذشته تصریح کرد: هزار میلیارد تومان از این رقم برای خطوط 2 و 3 قطارشهری و 500 میلیارد تومان دیگر برای بافتهای فرسوده بود.
شهردار مشهد گفت: خوشبختانه با انتشار این اوراق نوسازی بافتهای فرسوده در مشهد جان تازهای گرفت به گونهای که در حال حاضر بافت آبکوه 45 درصد، بافت عامل 80 درصد و بافت منطقه ثامن با رقم قابل توجهی در حوزه تملک پیشرفت دارند.
وی در خصوص نوسازی بافتهای فرسوده در حاشیه شهر نیز ادامه داد: با توجه به اینکه بخشی از بافتهای فرسوده مشهد در حاشیه شهر واقع شده مصوبهای دو دولت نهم تصویب شد که طی آن 50 هکتار از اراضی ذکریا در اختیار شهرداری قرار بگیرد تا شهرداری مشهد با فروش پروانه ساختمانی در آن کمک قابل توجهی به حاشیه شهر کند.
نباید با هر قیمتی شهر اداره شود
مرتضوی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر ساخت و سازهای بیرویه و بلندمرتبه سازی در مشهد گفت: هیچ کس با جذب منابع مردم و مشارکت سرمایهگذار در شهر مخالف نیست اما این مهم باید در چارچوب استانداردها، طرح جامع و طرحهای تفصیلی انجام شود.
شهردار مشهد اضافه کرد: ما نباید شهر را به هر قیمت اداره کنیم یعنی نباید اجازه ساخت یک برج چندین طبقه در یک معابر 7 یا 8 متری داده شود و امنیت شهروندان به خطر بیافتد.
وی تصریح کرد: در این راستا شهرداری مشهد معتقد است باید بستههای بلندمرتبهسازی در نقاطی مانند بافت فرسوده آبکوه، ذکریا و ... تهیه شود.
بهای خدمات شهروندی در مقام مقایسه با سایر هزینههای خانوار سنگینی نیست
مرتضوی در ادامه به موضوع لایحه بهای خدمات شهروندی اشاره کرد و گفت: این لایحه از سوی شهرداری مشهد به شورای اسلامی شهر ارائه شد که وظیفه شورا رسیدگی به آن و وظیفه رسانهها اطلاعرسانی است اما شاهد هستیم که تیترهایی برای این موضوع از سوی رسانهها انتخاب میشود که مناسب نیست.
شهردار مشهد گفت: رسانهها باید توجه داشته باشد که در سال 92 بالغ بر 10 میلیون پروانه ساختمانی و تراکم به فروش رسیده که از این روش شهرداری 1500 میلیارد تومان درآمدزایی کرده است.
وی ادامه داد: در سال 93 شهرداری مشهد تنها 6 میلیون مترمربع پروانه و تراکم در شهر به فروش رسانده است که از این محل 1700 میلیارد تومان درآمدزایی شد اما در شش ماهه اول سال جاری تنها 2 میلیون مترمربع پروانه صادر شد که درآمد آن نسبت به مدت مشابه سال گذشته 23 درصد کاهش پیدا کرد.
مرتضوی تصریح کرد: در حال حاضر برای اداره شهر در سال هزار میلیارد تومان اعتبار جاری نیاز است اما با توجه به اینکه شهر نیاز به توسعه دارد هزینههای جاری را نسبت به هزینههای عمرانی به شدت کاهش دادیم.
شهردار مشهد با بیان اینکه براساس قانون شهرداریها باید برای اداره شهر و خدمترسانی به شهروندان به درآمد پایدار برسند، گفت: حال این سوال مطرح است که آیا بیاییم آسمان خراش بسازیم آینده شهر را به خطر بیاندازیم یا اینکه با کاهش ساخت و سازهای بیرویه به سمت جذب درآمدهای پایدار برویم.
وی تصریح کرد: شهروندان باید به این مهم توجه داشته باشند که ضمانت اجرای لایجه بهای خدمات شهروندی خود آنها هستند و رسانهها نیز در این میان باید راههای ضمانت اجرایی آن را ترسیم کنند.
مرتضوی ادامه داد: هیچ کس هزینههای آلودگی هوا را محاسبه نمیکند و نمیداند این مشکل چقدر هزینه به سبد هر خانوار وارد میکند.
شهردار مشهد اضافه کرد: برای کاهش آلودگی هیچ کس به زیرساختهای توسعه شهری توجه نکرده و اگر میخواهیم آلودگی هوا کاهش پیدا کند باید به سمت توسعه حمل و نقل عمومی پاک برویم.
وی تصریح کرد: برای رسیدن به این مهم باید به سمت و سوی درآمد پایدار رهنمون شد که راه آن نیز دریافت بهای خدمات است؛ بهای خدمات شهروندی در مقام مقایسه با سایر هزینهها در سبد خانوار سنگینی نمیکند.
به گفته مرتضوی، اگر شهرداری به درآمد پایدار برسد ترافیک، معماری شهری، محیط زیست شهری و سایر موضوعات ساماندهی میشود.
شهردار مشهد ادامه داد: هر مصوبهای که شورای اسلامی شهر مشهد تصویب کند اشخاص حقیقی و حقوقی میتوانند نسبت به اجرای آن به فرمانداری اعتراض کنند و این نهاد نیز رسیدگی میکند.
آلودگی زیست محیطی مشهد به نسبت سایر کلانشهرها مطلوبتر است
مرتضوی در ادامه به موضوع آلودگی هوای شهر مشهد اشاره کرد و گفت: ما نمیتوانیم از وضعیت زیست محیطی مشهد دفاع کنیم اما باید اذعان کرد مشهد به نسبت سایر کلانشهرها وضع مطلوبتری دارد.
شهردار مشهد تصریح کرد: یکی از راههای کاهش آلودگی هوای شهر توسعه فضای سبز، خروج صنایع آلاینده از اطراف شهر، نظارت جدی سازمان استاندارد بر خودروهای فرسوده، افزایش و توسعه خطوط قطارشهری و... است.
وی در ادامه به موضوع افزایش استفاده از حمل و نقل عمومی اشاره کرد و در این خصوص بیان کرد: در حال حاضر تنها 40 درصد از مردم از حمل و نقل عمومی استفاده میکنند که این رقم باید افزایش پیدا کند.
مرتضوی تصریح کرد: براساس قانون دولت باید 82.5 درصد از هزینههای ناوگان اتوبوسرانی و زیرساختهای حمل و نقل عمومی را پرداخت کند اما تاکنون رقمی اختصاص پیدا نکرده است.
شهردار مشهد گفت: شهرداری مشهد با بودجه خود بیشترین نوسازی تاکسی را دارد اما در مسیر توسعه حمل و نقل عمومی تاکنون تسهیلات دولتی به دست ما نرسیده است.
شهردار مشهد اضافه کرد: تاکنون تنها 20 میلیارد تومان اعتبار برای خرید 200 دستگاه اتوبوسی که هیات دولت در سفر اخیر خود به مشهد اختصاص دادهاند پرداخت شده و با قول مساعد آقای نوبخت معاون رییس جمهور قرار است 40 میلیارد دیگر نیز پرداخت شود.
فرزانه نثاری