در مراسم امضای اولین تفاهمنامه همکاری علمی و پژوهشی معاونت اقتصادی شهرداری مشهد با پژوهشکده ثامن، بر نوآوری و ایجاد بسترهای نوآورانه برای ایجاد درآمدهای پایدار در شهرداری تاکید شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شهرداری مشهد مقدس، حمیدرضا محروقی، رییس پژوهشکده نوین شهر معنوی ثامن پژوهشکده ثامن در مراسم امضای اولین تفاهمنامه همکاری علمی پژوهشی معاونت اقتصادی شهرداری مشهد با پژوهشکده ثامن اظهار داشت: پژوهشگده ثامن با محوریت مشهد فعالیت خود را از سال 93 آغاز کرده است. مایلیم ظرفیتی که در این پژوهشکده ایجاد شده است با نگاه به اینکه شهر یک موجود زنده است در خدمت معاونت اقتصادی شهرداری مشهد و شهر قرار دهیم زیرا با همین رویکرد هم پژوهشکده ایجاد شد.
وی با اشاره به اینکه در 4 سال گذشته دستاوردهای خوبی نصیب مجموعه شده است، ادامه داد: ما در سند چشم انداز پژوهشکده به شهر هوشمند معنوی اشاره کردهایم که خوشبختانه این مهم در دوره جدید مدیریت شهری مورد تاکید قرار گرفته است.
طلیعه استفاده از همه ظرفیتهای نخبگانی مشهد توسط شهرداری
این استاد دانشگاه تصریح کرد: متاسفانه تاکنون کمتر به مجموعههای نخبگانی شهر توجه شده است که ورود معاونت اقتصادی به این حوزه طلیعه استفاده از همه ظرفیتهای این حوزه میباشد. پژوهشکده تلاش کرده حلقههای تخصصی پژوهشی خود را در حوزههای معماری و شهرسازی، فرهنگی و آی تی تشکیل دهد که در همین راستا نخبگان بومی را بکار گرفتهایم.
محروقی ادامه داد: پژوهشکده دو بال گفتمانی و پژوهشی دارد. باید ابتدا مسئلهای تعریف شود سپس در بُعد پژوهشی به حل مسئله میپردازیم. تلاش میکنیم تا شهر هوشمند و شهر شهروند محور تبدیل به گفتمان همگانی شود.
برنامهریزی برای تبدیل شهر هوشمند و شهروند محور به گفتمان عمومی
در ادامه این جلسه، سعید خدیوی، مدیرگروه اقتصاد شهری پژوهشکده نوین ثامن نیز بیان داشت: موضوع این تفاهمنامه، ایجاد نوآوری و پروراندن ایدهها در شهر مشهد است. برای ایجاد درآمدهای پایدار، نوآوری و ایجاد بسترهای نوآورانه موثر است که پژوهشکده ثامن با توجه به سابقهای که در این زمینه دارد میتواند به مدیریت شهری کمک کند.
وی افزود: این تفاهمنامه، تمرکز اصلیش بر روی این است که پژوهشکده ثامن به عنوان مجموعهای در کنار مدیریت شهری نوآوریهای خلاق را داشته باشیم.
نوآوری و ایجاد بسترهای نوآورانه برای ایجاد درآمدهای پایدار در شهرداری مشهد
خدیوی ادامه داد: برگزاری گفتمانها و نشستهای مشترک نیز در این راستا صورت خواهد گرفت. بانک کاملی از ایدههای مختلف در حوزه حمل و نقل، گردشگری فرهنگی مثل توسعه مسیرهای تاریخی و فناوری اطلاعات در پژوهشکده وجود دارد که باید پرورانده شود.
وی تصریح کرد: تلاش میکنیم تا ایدههای دیگران را جذب کنیم و بپرورانیم. حدود 50 نفر از پژوهشگران در حال حاضر با پژوهشکده ثامن همکاری میکنند.
در پایان این مراسم، تفاهم نامه همکاری علمی پژوهشی بین معاونت اقتصادی شهرداری مشهد مقدس و پژوهشکده ثامن منعقد شد.