عضو شورای اسلامی شهر تهران به بیان اینکه مردم مشهد رضایت نسبی از عملکرد مدیریت شهری این شهر دارند، گفت: برنامهریزی میتواند به نوعی مشارکت شهروندان را نیز به دنبال داشته باشد و با نوآوریهایی که یک مدیر در برنامهریزی اعمال میکند، میتواند به نوعی شهروندان را نیز در نحوه اداره شهر دخیل کند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شهرداری مشهد،"حجت نظری" با بیان این مطلب در خصوص اهمیت و ضرورت برنامهریزی در مدیریت شهری گفت: برنامهریزی در نحوه اداره شهرها و کلانشهرها اصل اول و مهمترین رکن است و هر کدام از شهرهایی که بخواهند به شکل غیرسنتی و در یک فرایند مدرن، حوزههای مختلف ماموریتی خود را اداره کنند حتما نیاز به مبانی نظری قوی دارند تا بتوانند ستونهای بنای مدیریت شهری را استوار کنند.
این عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران افزود: داشتن برنامه در حوزههای مختلف فارغ از اینکه به مسیر انجام امور شهری جهت میدهد، میتواند به شهروندان هم کمک کند تا از مدیریت شهری پاسخ بگیرند، انتظارات خودشان را بیان کنند و تشخیص بدهند که مسیر حرکتی مدیران شهری درست است یا نه.
وی افزود: وقتی مدیران شهری برنامهها را اعلام میکنند، مردم خواهند دانست مسیری که مدیران بر روی آن حرکت میکنند در چه بخشهایی بر همان مدار و برنامه است و در کدام قسمتها از مسیر اصلی انحراف داشتهاست. این آگاهی در راستای تحقق یک مدیریت خوب میتواند معیاری باشد برای سنجش عملکرد و به نوعی شفافیت در پاسخگویی به مردم.
حجت نظری ادامه داد: اگر مبنای برنامههای شهری، مشارکتمحور باشد، میتوان سازمانهای مردمنهاد را در اداره امور کلی و محلی شهر مشارکت داد و از این طریق مردم را نیز در انجام امور مربوط به شهر در حوزههای مختلف فرهنگی و اجتماعی دخیل کرد. با این کار قطعا فضای فرهنگی و اجتماعی شهر متفاوت خواهد شد.
عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران به اهمیت اطلاعات میدانی و دادههای آماری شهر در برنامهریزی اشاره کرد و گفت: من معتقدم بدون آمار و اطلاعاتی که از سطح شهر جمعآوری میشود نمیتوان هیچ برنامهریزی درستی داشت. زیرا برنامهریزی در خلأ کاری بیهوده و ناممکن است. حتما باید بر اساس مستندات و واقعیتهای موجود و نیازهای شهر و محله در مورد مسائل تصمیمگیری شود. تصمیمگیری بر اساس دادهها منجر به اخذ بهترین تصمیم میشود. در مقابل نیز اگر دادهها دقیق نباشند مدیر از مسیر درست منحرف خواهد شد و برنامهریزی نمیتواند عملکردی دقیق و کارامد را به وجود بیاورد.
وی همچنین در مورد اعتماد به آمار و دادهها، خاطر نشان کرد: میزان قابل اعتماد بودن آمار بسته به مرجع بررسی دادهها و آمار دارد. اگر مرجع را بر اساس تجارب و سوابقی که داشته مورد تایید بدانیم قطعا آن دادهها را هم به صورت پیشفرض میتوان مورد تایید دانست.
وی وضعیت شهر مشهد را مطلوب توصیف کرد و در خصوص فضای مدیریتی این شهر گفت: به نظرم مردم مشهد از عملکرد مدیریت شهری رضایت دارند. شهرداری مشهد توانسته به طور نسبی رضایت شهروندان را فراهم کند و این بزرگترین سرمایه برای هر مدیر و مجموعه اداری و اجرایی است که بتواند رضایت جامعه هدفش را فراهم کند.