معاون خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد گفت: 27 هزار واحد صنفی آلاینده و مزاحم در شهر مشهد شناسایی شده که 60 درصد از این تعداد قابلیت استانداردسازی دارد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شهرداری مشهد، خلیلالله کاظمی در مراسم بهرهبرداری از مجتمع خدمات خودرویی 334 واحدی صنوف توانا که با حضور شهردار مشهد برگزار شد، بیان کرد: از وظایف و سیاستهایی که در شورای اسلامی شهر به خصوص دوره چهارم مدیریت شهری مشهد برنامهریزی شده، کمک و حمایت از ایجاد مجتمعهای صنفی و صنعتی با مشارکت اتحادیهها و صنوف میباشد.
وی با بیان اینکه در این راستا شهرداری مشهد رویکردهایی را تدوین کرده است، افزود: از آنجایی که برخی از صنوف با فعالیت در سطح شهر مشهد مشکلاتی را برای شهروندان و آلودگیهای زیست محیطی را ایجاد میکنند لذا شهرداری مشهد برای ساماندهی این دسته از صنوف ورود پیدا کرده است.
معاون خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد تصریح کرد: دستهای از صنوف هستند که مردم به فعالیت آنان در داخل شهر نیاز دارند و از طرفی با انجام اقداماتی میتوان زمینه حضور آنان را در داخل این شهر فراهم کرد که در این راستا این صنوف باید استانداردسازی شوند.
کاظمی اضافه کرد: در حال حاضر 27 هزار واحد صنفی آلاینده در شهر مشهد شناسایی شده است که باید ساماندهی شوند؛ بالغ بر 60 درصد از این تعداد با استانداردسازی میتوانند در داخل سطح شهر فعالیت داشته باشند.
وی ادامه داد: تاکنون 5 دسته از صنوف استانداردسازی شده است و در تلاش هستیم دیگر صنوف قابل استانداردسازی به این مجموعه اضافه شود.
معاون خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد گفت: دسته دیگری از صنوف وجود دارند که نوع فعالیشان به گونهای است که برای شهروندان مزاحمت ایحاد میکنند لذا باید در قالب مجتمعهای صفنی و صنعتی در محدوده خدماتی شهرداری مشهد ساماندهی شوند که 30 درصد از کل صنوف مزاحم و آلاینده را شامل میشود.
به گفته کاظمی 10 درصد از صنوف نیز وجود دارد که به دلیل نوع فعالیشان باید به خارج از محدوده خدماتی منتقل و ساماندهی شوند.
وی بیان کرد: در کنار ساماندهی مشاغل مزاحم و آلاینده شهری، شهرداری مشهد در تلاش است تا از ازدیاد صنوف مزاحم در سطح شهر نیز جلوگیری کند.
معاون خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد گفت: برای جلوگیری از ازدیاد صنوف آلاینده شهر در پروانه واحد صنفی قید شده که مالک نمیتواند واحد صنفی خود را در اختیار مشاغل آلاینده مشخص شده در پروانه قرار دهد در غیر این صورت مشمول پرداخت بهای عوارض و جریمه خواهد شد.
کاظمی همچنین در خصوص ارائه تسهیلات به واحدهای صنفی گفت: واحدهای صنفی که باید ساماندهی شوند میتوانند براساس مصوبه شورای اسلامی شهر مشهد از تسهیلات تا سقف 10 میلیون تومان استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: رویکرد ما استفاده از منابع شهرداری برای ساماندهی صنوف آلاینده سطح شهر نیست بلکه هدف ما سرمایهگذاری و مشارکت خود صنوف است.
فرزانه نثاری