شورای اسلامی شهر مشهد مقدس با تصویب لایحهای، به دریافت بهای خدمات پاکسازی و امحاء پوسترها و نوشتههای تبلیغاتی از در و دیوارهای شهر رای مثبت داد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شهرداری مشهدمقدس، بیست و دومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر با سخنان محمدرضا حیدری، رییس جلسه آغاز شد.
وی با تبریک مبعث رسول اکرم(ص) اظهار کرد: به همه دوستان توصیه میکنم در تعامل با مردم، مدارا داشته باشند زیرا پیامبر اکرم(ص) به این مهم امر فرمودهاند. توجه به اینکه برای تغییر و اصلاح یک رفتار، نیاز به تغییر باور است و باید در این مسیر با مردم سازش و مدارا کرد.
حیدری خاطرنشان کرد: نیاز نیست در بسیاری از حوزهها که میتوان موضوعات را با مردم با گفتگو حل کنیم، کار را به قانون واگذاریم. به خود و همه همکارانم در مدیریت شهری این مهم را در این روزهای مبارک توصیه میکنم تا این سیره در فضای مدیریت شهری حاکم شود. همچنین عفو و گذشت از دیگر تاکیدات پیامبر اکرم(ص) بود که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه 29 فروردین ماه روز ارتش است، تصریح کرد: بعد از پیروزی انقلاب زمزمههایی مبنی بر انحلال ارتش بلند شد که با هوشمندی امام خمینی(ره) جلوی آن گرفته شد. روز پاسدار را نیز در پیش رو داریم که نقش پاسداران نیز در حفظ انقلاب اسلامی بر کسی پوشیده نیست.
دریافت بهای خدمات پاکسازی و امحاء پوسترها و نوشتههای تبلیغاتی از در و دیوارهای شهر
در اولین دستور این جلسه علنی نظریه کمیسیونهای خدمات شهری، فرهنگی، برنامه و بودجه، حقوقی در زمینه اصلاح مصوبه بهای خدمات پاکسازی و امحاء پوسترها و نوشتههای تبلیغاتی مورد بررسی قرار گرفت.
محمد حاجیان شهری، رییس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر در این خصوص گفت: این لایحه که به شورا ارجاع شد در اکثر کمیسیونهای تخصصی بررسی شد و نظرات کمیسیونها در نظریه کمیسیون خدمات شهری لحاظ گردید.
محسن حسینی پویا، رییس کمیسیون حقوقی شورای اسلامی شهر اما با اشاره به اینکه نظرات کمیسیون حقوقی در نظریه کمیسیون خدمات شهری لحاظ نشده است خواستار بررسی و رای اعضا به نظریه کمیسیون حقوقی شد.
خلیل الله کاظمی، معاون خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد مقدس نیز در این مورد عنوان کرد: در کمیسیونهای تخصصی حضور یافتیم و نظرات خود را اعلام نمودیم اما با نظرات کمیسیون حقوقی چون قبلا مطرح نشده است، مخالفیم.
وی افزود: قرار است ما دو ماه اطلاعرسانی کنیم و سپس با متخلفان برخورد کنیم لذا بعد از این دو ماه باید با همه متخلفان چه خودشان آگهیها را جمعآوری کنند یا نه برخورد کرده و هزینه بازرسیهای صورت گرفته را از آنها دریافت میکنیم تا جنبه بازدارندگی داشته باشد. این در اصل بهای خدمات ماست. ما جریمه دریافت نمیکنیم.
وی بیان کرد: سامانهای برای این موضوع در سطح مناطق تعریف شده است که کارشناسان بر اساس بازدیدهای خود، تخلفات را در این سامانه ثبت میکنند.
در ادامه اعضا به نظریه کمیسیون حقوقی رای منفی دادند و نظریه کمیسیون خدمات شهری تصویب شد.
در ماده واحده این مصوبه به شهرداری مشهد مقدس اجازه داده میشود بهای خدمات (هزینه جمعآوری و پاکسازی) را از مؤسسات و شرکتهای خدماتی اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی سفارش دهنده (صاحب تبلیغات) یا موزع و مجری تبلیغات که نسبت به نصب و الصاق برچسبها، پوسترها و تراکتهای تبلیغاتی و یا نصب و ترسیم نوشتار و سایر موارد اطلاعرسانی و تبلیغاتی به صورت غیرمجاز و بر خلاف ضوابط و مقررات موضوعه (مصوبه شماره 4/94/6387/ش مورخ 1394/5/14 درخصوص ضوابط و مقررات تبلیغات شهری) بر روی جدارهها و عناصر شهری اقدام مینمایند، به شرح ذیل دریافت و به حساب درآمدهای عمومی شهرداری واریز نماید.
1. هزینه پاکسازی یک مترمربع پوستر و تراکت و نظایر آن
الف- الصاق با استفاده از چسب نواری یا سایر موارد مشابه: 54.000 ریال
ب- الصاق با استفاده از چسب مایع یا سایر موارد چسبنده: 125.000 ریال
ج- توزیع در معابر: 6.110 ریال؛ در این مورد حداقل تعداد تخلف، 500 عدد در نظر گرفته شده و بهای خدمات بر اساس این رقم محاسبه میشود.
2. هزینه پاکسازی یک متر مربع دیوار نوشته و نظایر آن
الف- به صورت مکانیزه و به وسیله سند پلاست: 600.000 ریال
ب- به صورت سنتی و با استفاده از رنگ: 100.000 ریال
ج - به صورت سنتی و با استفاده از آهک یا سایر پوششها: 67.000 ریال
3. هزینه جمعآوری یک مترمربع پرده نوشته و بنر و نظایر آن
الف- تا ارتفاع 2 متر (پاکسازی و امحاء به صورت دستی): 25.000 ریال
ب- ارتفاع بیشتراز 2 متر (پاکسازی و امحاء به صورت مکانیزه و با استفاده از خودرو بالابر): 100.000 ریال
تبصره 1- کسر مقدار کمتر از متر مربع، یک متر محاسبه میشود.
تبصره 2- شهرداری مشهد مقدس مجاز است هر ساله به میزان تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، حداکثر تا سقف 20 درصد بهای یادشده را اضافه نموده و برای افزایش بهای خدمات بیش از 20 درصد، مصوبه شورای اسلامی شهر را اخذ نماید.
تبصره 3- شهرداری میتواند در صورت همکاری متخلفان در رفع آثار تبلیغات غیر مجاز، حداکثر تا 30% هزینه جمعآوری را به آنان تخفیف دهد.
تبصره 4- در صورت تکرار تخلف، بهای خدمات مندرج در بندهای 1 و 2 و 3، در نوبت دوم با 30%، در نوبت سوم با 50% و از نوبت چهارم به بعد با 100% افزایش دریافت خواهد شد.
تبصره 5- پرده نوشتهها و بنرهای آویز در سطح معابر که دارای مجوز از شهرداری میباشند، در صورت عدم رعایت ضوابط درج شده در مجوز که منجر به جمعآوری موارد توسط شهرداری گردد مشمول بهای خدمات این مصوبه میباشند.
تبصره 6- با استناد به بند 6-1-3 مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری با عنوان ضوابط و مقررات ارتقای کیفی سیما و منظر شهری مصوب 1387، کلیه فعالان حوزه تبلیغات محیطی اعم از ادارات و موسسات دولتی، خصوصی، عمومی، غیر دولتی، اشخاص حقوقی و حقیقی یا موزع و مجری تبلیغات غیر مجاز به منظور استفاده از ظرفیت نصب پرده نوشته و بنر بر روی سازههای ستونی باید نسبت به دریافت مجوز لازم از شهرداری (مدیریت خدمات شهری) اقدام نمایند و شهرداری میتواند بهای خدمات صدور مجوز را بر اساس مصوبه شماره 6387/94/4/ش مورخ 14/05/1394 درخصوص ضوابط و مقررات تبلیغات شهری، محاسبه و دریافت نماید.
تبصره 7- اجراییشدن این مصوبه منوط به اطلاعرسانی لازم به شهروندان درخصوص مفاد موضوع این مصوبه و حقوق ذینفعان ذیربط حداکثر ظرف مدت 2 ماه بوده و شهرداری مشهد مقدس مکلف است هماهنگی لازم در این خصوص را با کلیه حوزههای مرتبط اعم از رسانههای جمعی، جذب همکاری و مشارکت شورایاریها و معتمدین محلات، همچنین استفاده از فضای تبلیغات محیطی شهری و سایر موارد ممکن بعمل آورده و گزارش اقدامات خود را در مهلت زمانی مقرر به شورای اسلامی شهر ارایه نماید.
تبصره 8- از زمان ابلاغ این مصوبه، کلیه مصوبات مغایر در این خصوص لغو میشوند.
بهرهبرداری اصناف از پیادهروها و معابر شهری
دومین دستور کار این جلسه به بررسی نظریه مشترک کمیسیون خدمات شهری و حقوقی و همچنین نظریه کمیسیون برنامه و بودجه، کمیسیون عمران و شهرسازی و کمیسیون حمل و نقل و ترافیک در زمینه آییننامه ساماندهی بهرهبرداری اصناف از پیاده روها و معابر شهری اختصاص یافت.
محمد حاجیان شهری، رییس کمیسیون خدمات شهری با بیان این مطلب که برای اجرای این آیین نامه مبنای حقوقی کافی وجود ندارد با کلیات آن مخالفت کرد.
احسان اصولی، رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر در دفاع از این لایحه گفت: ذینفعان اصلی این موضوع یعنی اصناف را دعوت کردیم که از این آییننامه دفاع میکردند. در همین راستا خیابان غذا را در عید نوروز راهاندازی کردیم که با بازدید 125 هزار نفری مردم در مقابل پیشبینی بازدید 10 هزار نفری مواجه شد. این یک نیاز است و ما در این مصوبه به این نیاز جواب میدهیم.
شهناز رمارم، عضو هیئت رییسه شورا دیگر مخالف این لایحه عنوان کرد: نظر مرکز پژوهشها مخالف این لایحه است لذا جای تامل و دقت دارد و باید نظر این مرکز مورد توجه قرار گیرد لذا با اینکه قبلا از لحاظ نشاط اجتماعی با این لایحه موافق بودم اما در حال حاضر مخالفم.
محسن حسینی پویا، رییس کمیسیون حقوقی نیز بیان کرد: اینهمه جمعه بازار و پنجشنبه بازار داریم که همه در معابر برگزار میشود. جمعه بازار کتاب نیز در معابر برگزار میشود. پس اینها غیر قانونی نیست. مبنای قانونی هم دارد که شهرداری پارکها و معابر عمومی را به صورت اجاره به دیگران واگذار کند.
در نهایت نظریه کمیسیون برنامه و بودجه تصویب شد که در ماده واحده آن آمده است:
به منظور ایجاد محیط های شهری پویا، سرزنده، فرح بخش و دستیابی به استراتژی منتخب «مشهد شهر امید و زندگی»، آییننامه ساماندهی بهرهبرداری اصناف از پیادهروها و فضای شهری، تصویب شد.
آییننامه ساماندهی بهرهبرداری اصناف از پیادهروها و فضاهای شهری به شرح زیر است؛
ماده 1- اهداف:
* استفاده حداکثری از ظرفیتهای بالقوه شهر مشهد مقدس برای ایجاد فضاهای شهری امن، پویا و فرحبخش
* ساماندهی به چینش مبلمان معابر پیاده و بهبود سیما و منظر شهری
*پاسخگویی به اصناف متقاضی برای تجهیز و مبلمان معابر پیاده شهری
ماده 2- تعاریف
- واحد صنفی: هر واحد اقتصادی که فعالیت آن در محل ثابت و توسط افراد صنفی با اخذ پروانه کسب دایر شده باشد.
- حق بهرهبرداری موقت: وجوهی است که اصناف، در قبال بهرهبرداری موقت از پیادهروها، به شهرداری پرداخت میکنند.
- مبلمان شهری: مجموعه اجزایی که در فضاهای شهری چیده میشود و برای رفع نیازهای زیستمحیطی مورد استفاده عموم قرار میگیرد و منظر و هویت شهری را تحتالشعاع قرار میدهد.
- پروانه کسب: سندی که از سوی اتحادیههای صنفی صادر میشود و دارنده آن مجاز به کسبوکار در حرفهای معین خواهد بود.
- کمیته ساماندهی پیادهروها: متشکل از نماینده کمیسیون خدمات شهری، بهداشت، سلامت و محیط زیست شورای اسلامی شهر، معاونت خدمات و محیط زیست شهری، معاونت شهرسازی و معماری، معاونت حمل و نقل و ترافیک، سازمان حمل و نقل و ترافیک، سازمان میادین میوه و ترهبار و ساماندهی مشاغل شهری، سازمان پارکها و فضای سبز، نماینده اتاق اصناف، و نماینده منطقه شهرداری مربوطه میباشد.
- دبیرخانه کمیته: به منظور پیگیری آییننامه حاضر و اجرای مصوبات کمیته ساماندهی پیادهروها، دبیرخانه این کمیته در محل سازمان میادین میوه و ترهبار شهرداری و زیر نظر مدیرعامل سازمان یاد شده دایر میگردد.
ماده 3- مسئولیتها
مسئولیت اجرای این دستورالعمل بر عهده دبیرخانه کمیته است.
مسئولیت نظارت بر اجرای این دستورالعمل بر عهده کمیته ساماندهی پیادهروها است.
ماده 4- دامنه کاربرد
همه واحدهای صنفی که با توجه به رستههای شغلی اتحادیههای تحت پوشش اتاق اصناف در گروههای کالایی زیر باشند مشمول این آییننامه میشوند.
-اتحادیه رستوران داران، چلو کباب و حلیم مشهد
- اتحادیه چایخانه داران و سفره خانههای سنتی مشهد
- اتحادیه غذاهای سفره خانهها و غذاهای سنتی
- اتحادیه آبمیوه و بستنی و کافی شاپ مشهد
- اتحادیه فروشندگان فرآوردههای گوشتی، اغذیه و پیتزا و غذاهای فانتزی
- اتحادیه کتاب و نوشتافزار
- اتحادیه فروشندگان و تولید کنندگان شیرینی مشهد
تبصره: هرگونه تصمیم برای توسعه یا کاهش رستههای شغلی مشمول آییننامه بر عهده کمیته ساماندهی پیادهروها میباشد.
ماده 5- شیوه اجرا ( شرح روش)
واحد صنفی متقاضی باید درخواست خود را به همراه مدارک و اسناد اعم از مجوزهای صنفی و پروانه کسب، پلان واحد صنفی و جزئیات فضای مورد درخواست از نظر چیدمان و نوع مبلمان شهری، روشنایی، نورپردازی، عرض پیادهرو و عرض واحد صنفی را به دبیرخانه کمیته ارائه نماید.
تبصره: هر گونه هزینه کرد به عهده واحد متقاضی است.
دبیرخانه کمیته با توجه به درخواست دریافتی و نشانی واحد صنفی، نسبت به تشکیل جلسه کمیته ساماندهی پیادهروها اقدام مینماید.
کمیته ساماندهی پیادهروها موظف است درخواستهای وارده و ضمائم آن (مدارک و مجوزها، نقشهها، طراحی مبلمان و فضاسازی پیشنهادی و ...) را بررسی و پس از بازدید از مکان واحد صنفی (در صورت لزوم) و بررسی کاربریهای مجاور و نبود مزاحمت در مکان مورد نظر، نسبت به صدور مجوز بهرهبرداری اعلام نظر نماید.
در صورت تصویب کمیته ساماندهی پیادهرو مبنی بر صدور مجوز بهرهبرداری، دبیرخانه کمیته موظف است نسبت به تعیین و دریافت حق بهرهبرداری موقت (موضوع ماده 6) و در نهایت، صدور مجوز بهرهبرداری (برابر با شرایط مندرج در ماده 5) اقدام نماید.
تبصره: به منظور تعیین برخوردهای قانونی با متخلفان و ارائه راهکارهای پیشگیرانه، کمیته ساماندهی پیادهروها باید در اولین جلسه خود نسبت به تهیه فرمت شاخصه مناسب از موارد تخلف واحد صنفی در بهرهبرداری از معابر پیاده و مجوز صادره اقدام نماید. واحد صنفی بهرهبردار باید فرمت مذکور را در معرض دید ناظران و شهروندان نصب نماید.
آییننامه ساماندهی بهرهبرداری اصناف از پیادهروها و فضاهای شهری به شرح زیر است؛
ماده 6- شرایط صدور مجوز بهرهبرداری
مجوز بهرهبرداری حداکثر برابر عرض واحد صنفی در پیادهرو بوده و باید تنها به پروانه کسب واحد صنفی متقاضی اختصاص یابد.
فضای مورد نظر برای صدور مجوز بهرهبرداری، در برگیرنده حداکثر یک دوم عرض پیاده رو است مشروط بر آن که عابران پیاده و افراد کم توان و معلولین بدون مزاحمت تردد نمایند.
تبصره 1: در صورتیکه واحد صنفی متقاضی درخواست بهرهبرداری از فضاهای خالی یا فضای سبز مناسب اطراف واحد صنفی (حداکثر شعاع 50 متر) را داشته باشد، درخواست وی در کمیته مطرح و در صورت تایید نسبت به صدور مجوز اقدام خواهد شد.
مجوز برای هر واحد صنفی مجاز به صورت سالانه (یک سال شمسی) و با مدت زمان استفاده 24 ساعته صادر میشود.
تبصره 2: مدت زمان صدور مجوز برای واحدهای صنفی خاص با توجه به شرایط فصلی و سایر عوامل احتمالی، در صورت تایید کمیته ساماندهی پیادهروها از حداقل سه ماه تا یک سال متغیر خواهد بود(3 ماهه، 6 ماهه، 9 ماهه و 12 ماهه)
تبصره 3: در صورت وجود مزاحمت برای تردد مناسب عابران پیاده، ایجاد ترافیک و سایر مواردی که امکان بهرهبرداری 24 ساعته وجود نداشته باشد، با نظر کمیته نسبت به تغییر ساعت بهرهبرداری اقدام خواهد شد.
تبصره 4: تعبیه فلاورباکس، نورپردازی، جداکنندهها و سایر تجهیزات ضروری، بر عهده واحد صنفی بهرهبردار بوده و باید به تایید کمیته ساماندهی پیادهروها برسد.
تبصره 5: نظافت محل پیادهرو، باغچه و فضای سبز محدوده اخذ مجوز بر عهده واحد صنفی بهرهبردار است و واحد صنفی بهرهبردار موظف است نسبت به نصب سطلهای زباله مطابق با استانداردها و ضوابط شهرداری اقدام نماید.
تبصره 6: هرگونه هزینه تامین روشنایی ، نورپردازی و سایر تجهیزات محل اخذ مجور بر عهده واحد صنفی بهرهبردار میباشد.
- شرایط زیر در مجوز بهرهبرداری درج میشود و واحد صنفی بهرهبردار موظف به رعایت آن بوده و در صورت عدم رعایت هر یک از موارد، دبیرخانه کمیته ابتدا اقدام به صدور اخطار 48 ساعته نموده و در صورت عدم رفع مشکل توسط واحد صنفی بهرهبردار، با تایید کمیته ساماندهی پیادهرو، اقدام به ابطال مجوز صادره نموده و متقاضی واحد صنفی هیچگونه ادعایی را نخواهد داشت:
واحد صنفی بهرهبردار حق واگذاری محل به واحد صنفی یا فرد دیگر یا بهرهبرداری در غیر از رسته مندرج در پروانه کسب را ندارد.
واحد صنفی بهرهبردار حق استفاده از میز، صندلی، گلدان، سایبان، فلاورباکس و نورپردازیهایی که مغایر با طرح مصوب کمیته ساماندهی پیادهروها باشد را ندارد.
واحد صنفی بهرهبرداری حق استفاده تبلیغاتی از محل بهرهبرداری را ندارد.
مجوزهای صادره هیچگونه حق و حقوق استیجاری یا کسب و پیشه برای متقاضیان صنفی ایجاد نکرده و واحدهای صنفی باید پس از درخواست شهرداری و تایید کمینه ساماندهی پیاده رو ها نسبت به جمعآوری امکانات بصورت دائم و موقت و آزادسازی معابر اقدام نمایند؛ در صورت رعایت کلیه شرایط مندرج در بند 6-7 حقوق باقیمانده واحد صنفی بهرهبردار تا انتهای مدت مجوز محفوظ خواهد بود.
در صورت اجرای پروژههای خدماتی و شهری که موجب عدم امکان ادامه بهرهبرداری توسط واحد صنفی شود، مجوز صادره کان لم یکن تلقی میشود و حقوق باقیمانده واحد صنفی بهرهبردار تا انتهای مدت مجوز محاسبه شده ومحفوظ خواهد بود.
ماده 7- حق بهرهبرداری موقت
حق بهرهبرداری موقت از پیادهروها طبق فرمول زیر محاسبه، دریافت و به حساب شهرداری مشهد مقدس واریز میشود:
S × P × Z × T/12 = حق بهرهبرداری موقت
T : ضریب زمانی که معادل مدت زمان مجوز صادره (به ماه) بوده و از حداقل 3 تا حداکثر 12 ماه خواهد بود.
Z : ضریب ردیف 1 جدول مصوبه شماره 6232/92/4/ش مورخ 03/11/1392.
P : قیمت معاملاتی ملاک عمل مصوبه شماره 6232/92/4/ش مورخ 03/11/1392.
S : مساحت فضای مورد استفاده بر حسب مترمربع.
ماده 8- مقرر گردید تا قبل از بررسی لایحه در صحن علنی شورای اسلامی شهر برآورد درآمد و هزینههای اجرای این آیین نامه به کمیسیون برنامه بودجه ارایه شود.
ماده 9- این آییننامه مشتمل بر 9 ماده و 8 تبصره، در جلسه علنی مورخ 1397/01/27 شورای اسلامی شهر مشهد مقدس مورد تصویب قرار گرفت.
قانون حدنگار
دستور کار بعدی نیز به بررسی نظریه مشترک کمیسیون برنامه و بودجه، کمیسیون عمران و شهرسازی و همچنین نظریه کمیسیون حقوقی در خصوص طرح اجرای تبصره 1 ماده 9 آیین نامه اجرایی قانون حد نگار ( صدور پایانکار ساختمانی مستند به نقشههای تهیه شده توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان) اختصاص یافت.
محمد هادی مهدی نیا، رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر مشهد در این خصوص گفت: شهروندان ما در حال حاضر دو بار هزینه پرداخت میکنند که باید یکبار پرداخت کنند و بروکراسی اداری نیز باید کاهش یابد.
محمدرضا حسیننژاد، معاون معماری و شهرسازی شهرداری مشهد مقدس نیز بیان کرد: پیش نیاز سند، پایانکار است و نمیتوان بدون پایانکار، سند دریافت کرد. نباید شهرداری را برای هماهنگی با ثبت و نظام مهندسی مکلف کنیم.
این لایحه نیز با تغییر زمان به دو ماه و حذف نظام مهندسی و ثبت از ماده واحده تصویب شد.
ماده واحده: شهرداری مشهد مقدس مکلف است ظرف مدت دو ماه پس از ابلاغ قانونی این مصوبه با هماهنگی اداره کل ثبت اسناد و املاک، نقشه های ساختمانی جهت پایانکار و صدور اسناد مالکیت ساختمان را توسط کارشناسان نقشه برداری مورد تأیید اداره ثبت اسناد و املاک، در یک مرحله تهیه و ملاک عمل اداره ثبت اسناد و املاک کشور قرار گیرد .
تبصره- شهرداری مشهد مقدس مکلف است نسبت به برگزاری کلاسهای آموزشی متناسب با ضوابط شهرداری و سیستم یکپارچه شهرسازی برای مهندسان نقشه بردار سازمان نظام مهندسی که مجوز لازم برای تهیه نقشههای تفکیکی ثبت را دارند ظرف مدت یک ماه پس از ابلاغ قانونی این مصوبه اقدام نماید .
اجرای قطاع 2 شارستان رضوی توسط مسکن سازان ثامن
اعضای شورای پنجم در چهارمین دستور کار بیست و دومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر نیز به بررسی نظریه مشترک کمیسیون برنامه و بودجه، کمیسیون اقتصادی و کمیسیون عمران و شهرسازی در خصوص لایحه لحاظ نمودن هزینههای انجام شده توسط شرکت عمران و مسکن سازان در قطاع 2 در حساب فیمابین پرداختند.
بتول گندمی، رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر در این مورد اذعان کرد: قرار بر این بود که 30 درصد نقد و 70 درصد تهاتر برای اجرای پروژه در قطارع 3 و چهار به مسکن سازان ثامن پرداخت شود. چون ظرفیت این شرکت بیشتر از این بود لذا در این لایحه تصمیم به دریافت مجوز برای واگذاری اجرای قطاع دو که در تعهد شهرداری مشهد است به این شرکت گرفته شد.
مصطفی نعمتی، شهردار منطقه ثامن نیز گفت: لایحه شهرداری آمده است. شرکت عمران و مسکن سازان ثامن میخواهد هزینههایی را در قطاع یک و دو که در تعهد شهرداری است انجام دهد که در حسابهای فیمابین بیاید لذا درخواست رای مثبت داریم.
در این مصوبه آمده است با عنایت به مفاد قراردادهای شماره 2998 مورخ 23/04/1392 و 249 مورخ 30/01/1394 و نظر به اینکه احداث بلوار شارستان رضوی و خیابان شعاعی قطاع 2 منطقه ثامن در تعهد شهرداری مشهد مقدس بوده و شرکت عمران و مسکنسازان ثامن به عنوان کارگزار شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری، اجرای پروژه مذکور را در قالب قرارداد با شرکت ساختمانی و راهسازی طوس عامر متقبل گردیده است، به شهرداری مشهد مقدس اجازه داده میشود هزینههای انجام شده توسط شرکت عمران و مسکن سازان ثامن در قطاع 2 را در حساب فیمابین شهرداری و حساب طرح لحاظ نماید.
واگذاری زمین به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای ساخت کتابخانه
پنجمین دستور کار این جلسه علنی نیز به بررسی نظریه کمیسیون برنامه و بودجه، کمیسیون فرهنگی و اجتماعی در خصوص لایحه واگذاری یک قطعه زمین به صورت عاریه به اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی برای ساخت کتابخانه اختصاص یافت.
احسان اصولی، رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر مشهد بیان کرد: در سال 96 مصوبهای را کمیسیون پیرامونی داشته است که این واگذاری تعیین تکلیف شده است. همچنین مقرر شده است بخشی از استفاده آن کتابخانه برای شهرداری در نظر گرفته شود.
ماده واحده: به شهرداری مشهد مقدس اجازه داده میشود، به منظور توسعه فضاهای فرهنگی و کمک به ارتقا و ترویج امر کتابخوانی در مناطق کمبرخوردار و پیرامونی شهر، نسبت به واگذاری زمینی متعلق به خود واقع در خیابان نظام دوست، مقابل نظام دوست 1 به مساحت 600 مترمربع، برای ساخت کتابخانه، با حفظ مالکیت شهرداری و در قالب عقد قرارداد عاریه به مدت 30 سال و با رعایت بندهای زیر، به اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی اقدام نماید.
1 .اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی برابر موافقنامه، متعهد خواهد بود پس از تحویل زمین، نسبت به جذب اعتبارات ملی (سنواتی) مرتبط با بازآفرینی پایدار محدودهها و محلات هدف، از طریق اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی، برای طراحی، ساخت و تجهیز زمین یاد شده اقدام نموده و حداکثر ظرف مدت 2 سال، نسبت به دریافت پروانه، ساخت و بهرهبرداری از کتابخانه مزبور اقدام نماید. در غیر این صورت، موافقتنامه کان لم یکن میباشد و شهرداری میبایست نسبت به عودت زمین اقدام نماید.
2. استفاده از زمین و ساختمان احداثی، صرفاً به عنوان کتابخانه بوده و اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی مجاز به تغییر کاربری، واگذاری و فروش آن نخواهد بود و در صورت تغییر در نوع استفاده از زمین، واگذاری یا فروش آن، موظف به پرداخت بهای زمین به شهرداری بر اساس قیمت روز ارزیابی شده توسط کارشناس رسمی دادگستری میباشد.
3. شهرداری مشهد مقدس مکلف است، حداکثر ظرف مدت 1 ماه، نسبت به تهیه و تدوین تفاهمنامهای فیمابین اداره کل راه و شهرسازی استان خراسان رضوی، اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و شهرداری مشهد اقدام و تفاهمنامه مزبور را به تایید کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، زیارت، گردشگری و رسانه شورای اسلامی شهر برساند.
تصویب دستورالعمل اجرایی واگذاری مدیریت خطوط تاکسیرانی به شرکتهای حمل و نقل درون شهری
اعضا در ششمین دستور کار این جلسه علنی به بررسی نظریه کمیسیون جمل و نقل و ترافیک، کمیسیون برنامه و بودجه در زمینه دستورالعمل اجرایی واگذاری مدیریت خطوط تاکسیرانی به شرکتهای حمل و نقل درون شهری پرداختند.
ماده واحده: در راستای تحقق اهداف اصل 44 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و به منظور چابکسازی سازمانی، ایجاد فضای رقابتی، کاهش هزینهها، سرعتبخشی به انجام امور و با هدف استفاده بهینه از ظرفیت و توانمندی بخش خصوصی و تعاونی در ساماندهی و مدیریت حمل و نقل سبک درونشهری، دستورالعمل اجرایی واگذاری مدیریت خطوط تاکسیرانی به شرکتهای حمل و نقل درونشهری مورد تصویب قرار گرفت.
تبصره 1: شهرداری مشهد مقدس مکلف است، دستورالعمل درجه بندی و توانمند سازی شرکت های حمل و نقل درون شهری را حداکثر ظرف مدت یک ماه برای تصویب به شورای اسلامی شهر مشهد مقدس ارائه نماید.
تبصره 2: این مصوبه، جایگزین مصوبات شماره 1801/3/ش مورخ 1387/5/29، شماره 1538/3/ش مورخ 1388/4/1 و شماره 2947/91/3/ش مورخ 1391/7/11شد.
توسعه خدمات به ایثارگران
در ادامه نیز نظریه کمیسیون برنامه و بودجه در خصوص استفساریه شهرداری مشهد مقدس در زمینه مصوبات ارائه تسهیلات و خدمات به ایثارگران مورد بررسی قرار گرفت.
بتول گندمی، رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر مشهد اظهار کرد: خدمات به خانواده شهدا و ایثارگران در این طرح گسترش پیدا کرده اما باب سوء استفادههای احتمالی بسته شده است.
محمود برهانی، مدیر کل درآمدهای عمومی شهرداری مشهد نیز در این خصوص گفت: در 4 سال گذشته، حدود 9 میلیارد تومان از خدمات این مصوبه شهرداری توسط خانواده شهدا و ایثارگران استفاده شده است. در اراضی قولنامهای و مناطق کم برخوردار دغدغه سوء استفاده بیشتر وجود دارد که این مصوبه جلوی برخی از سوء استفاده ها را میگیرد.
محمدرضا حیدری، رییس شورای اسلامی شهر نیز بیان کرد: دایره شمول ایثارگران و خانواده شهدا در این مصوبه افزایش پیدا کرده است و این مصوبه پاسخگوی نیازهای موجود میباشد. مصوبه جدید در جهت حمایت از خانواده ایثارگران است.
در این مصوبه آمده است:
1. هر یک از همسران، فرزندان و والدین شهدا و مفقودالاثرها، از خدمات و تسهیلات مصوبه شماره 3225/94/4/ش مورخ 12/03/1394 و اصلاحات بعدی آن، برخوردار می باشند.
2. در املاک و مستحدثات مشاعی دارای سند رسمی، استفاده از این تسهیلات در هر ملک حداکثر برای 2 نفر از افراد مشمول خدمات و تسهیلات مزبور، متناسب با سهم مالکیت هر فرد (از میزان کل بدهی ملک) میسر میباشد. درصورتی که سهامداران املاک مربوطه صرفاً اعضای یک خانواده از شهدا و مفقود الاثرها (همسران، فرزندان و والدین) باشند، متناسب با سهم مالکیت هر فرد (از میزان کل بدهی ملک) تسهیلات بدون محدودیت در تعداد، قابلیت اعطا خواهد داشت.
آخرین دستور کار این جلسه علنی نیز به بررسی نظریه کمیسیون برنامه و بودجه در خصوص استفساریه شهرداری مشهد در زمینه مصوبه نحوه دریافت و تقسیط مطالبات شهرداری از اشخاص حقیقی و حقوقی اختصاص یافت.
بتول گندمی، رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر مشهد در این باره گفت: در نیمه بهمن ماه این مصوبه به تصویب رسیده است که شهرداری استفساریه داشت لذا ما علاوه بر استفسار، تغییراتی را نیز اعمال کرده و در قالب طرح به صحن علنی ارائه نمودهایم.
لازم به ذکر است دو بند از این طرح در این جلسه تصویب شد اما به دلیل اتمام وقت، ادامه بررسی آن به جلسه آینده شورای اسلامی شهر موکول شد.
احمد پورمفردی