مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد گفت: مدیریت پسماند شهرداری مشهد و واحدهای وابسته با رشدی قابل توجه در زمینه خدمات رسانی و به روز رسانی تجهیزات ، توانسته اند الگویی برای سازمان های مربوطه در سایر شهرهای کشور باشند
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد، ابولفضل کریمیان در جریان بازدید روسای گروه های معاونت برنامهریزی شهرداری و کارشناسان این معاونت در قالب یک دوره آموزش از واحدهای مختلف و مجتمع صنعتی بازیافت زبالهی این سازمان با بیان مطلب بالا، افزود: آنچه در سازمان مدیریت پسماند مشهد اتفاق افتاده نمونه ی موفقی از بومیسازی تکنولوژی و حاصل کار کارکنان این سازمان است، تا کنون با چند استان از جمله؛ استان خوزستان و ارومیه قراردادهایی در خصوص همکاری و ارائه ی مشاوره منعقد کرده ایم.
وی با اشاره به اینکه روزانه حدود 2000 تن زباله و 18 هزار تن خاک و نخاله در شهر مشهد تولید میشود، یادآور شد: با این شرایط اگر تعللی در زمینه ساماندهی خاک و نخالههای ساختمانی و جمعآوری و حمل زباله صورت گیرد در مدت کوتاهی با فاجعهای زیستمحیطی مواجه خواهیم شد.
وی افزود: خاک و نخاله ناشی از ساخت و سازها به کمک 249 خودرو با باکسهای مخصوص صورت میگیرد و یکی از اقدامات قابل ذکر این است که خاکهای با کیفیت در پروژههای فضای سبز و سایر پروژههای شهری مورد استفاده مجدد قرار میگیرد.
کریمیان سپس به فعالیت سه ایستگاه جمعآوری زباله در سه نقطه شهر اشاره کرد و این اقدام را در کاهش ترافیک و آلودگی شهری به دلیل محدودیت تردد خودروهای حمل زباله بسیار مؤثر دانست.
وی همچنین به استفاده از فناوری جدید در حوزه تفکیک و بازیافت پسماند اشاره کرد و افزود: در این راستا این سازمان نرمافزار سیمپ را راهاندازی کرده است، نرمافزاری که برای گوشیهای هوشمند طراحی شده و امکان درخواست جمعآوری و خرید پسماندهای خشک شهروندان را بهصورت آنلاین فراهم میآورد. با نصب این اپلیکیشن شهروندان میتوانند با تعیین زمان و درخواست خودرو نسبت به تحویل زباله های خشک اقدام و حساب خود را شارژ نمایند و یا از خدمات متنوع این نرمافزار از قبیل؛ "خرید شارژ تلفن" ، "خرید بسته اینترنتی"، "نیکوکاری و کمک به خیریه ها"، "پرداخت بهای خدمات جمعآوری پسماند با تخفیفهای ویژه"، "شارژ من کارت " و غیره بهرهمند شوند.
وی افزود: این طرح اکنون بهصورت پایلوت در منطقه 9 در حال اجراست و به منظور همکاری بیشتر شهروندان تمهیداتی در نظر گرفته شده است از جمله اینکه هرکیلو زباله خشک به مبلغ 850 تومان از شهروندان خریداری میشود.
گفتنی است؛ در این برنامه میهمانان از واحد تعمیرات سازمان بازدید به عمل آوردند و سپس به محل مجتمع صنعتی بازیافت زباله عازم شدند. واحدهای تولیدی کمپوست، ورمی کمپوست، پلاستیک، لاستیک و تولید کفپوش و نیروگاه تولید برق از بیوگاز، از کارخانههای مختلف این مجتمع بودند که مورد بازدید قرار گرفتند و در هر مورد کارشناسان مربوط توضیحاتی را ارائه و به پرسشها پاسخ دادند.